lördag 9 juli 2011

Vi har nu antligen kommit fram till Marrakech. Flygresan gick bra förutom att en unge skrek non stop den sista timmen. Vi blev upphamtade pa flygplatsen och korda till medinan. Dar vantade tva killar med en karra som de bar vara vaskor i, kande mig som en riktig kolonialist. Farden fortsatte alltså till fots men efter cirka 10 min vandring kom vi till en diskret port i vaggen. Riad dix neuf la ksour. Vi fick genast vars en iskall handduk med doft av rosor att torka oss med samt myntathe och tre olika sorters kakor. Riaden ar som en drom, och vi ar de enda som bor har just nu. De hade aven forberett middag pa kvallen med Marockanskt rosevin, sallad, vegetarisk Tagine, nagon lokal specialitet till efterratt och arabiskt kaffe som avslutning. I min mailkorrespondens med hotellet var det detta som kallades a small meal upon arrival.

Det ar helt underbart har iallafall, efter maten var vi nere vid torget Jemaa el Fna, dar var det fullt os medvetslos. Massor av folk!

Imorgon blir det frukost uppe på takterassen och sedan ska vi utforska staden. Det ar varmt men inte dodligt varmt, inte an salange iallafall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar